Malingrester og opløsningsmidler

Hæld ikke maling eller opløsningsmidler i afløbet, uanset om de er vandopløselige eller opløsningsmiddelfrie. Det besværliggør rensningsprocessen på rensningsanlægget. Malingrester og opløsningsmidler skal du i stedet aflevere på nærmeste genbrugsstation. Tørret maling kan smides ud med husholdningsaffaldet, da det regnes som affald, mens bøtten kan afleveres på genbrugsstation.

Rengør dit værktøj miljøvenligt

Når du har malet færdigt med vandopløselig maling er rengøringen enkelt. Tør så vidt muligt malingresterne af penslerne med fx lidt avispapir. 

Bagefter hælder du Penselvaskt op i en beholder og rengør penslerne. Brug handsker! Hæld ca. 5 liter vand op i en 10 liters dunk og skyl penslerne. Gentag hele processen og tag derefter penslerne op. 

Hvis der stadig er malingrester tilbage, kan du skylle det sidste ud i vasken og lade penslerne tørre. Det overskydende vand fra de to øvrige beholdere hælder du i en ny 10 liters dunk og stiller væk aflåst. Så kan du aflevere den på nærmeste genbrugsstation. 

Det skal rigtig meget vand til at rengøre en rulle, så det er bedre, at du skraber al malingen af og tilbage i bøtten ved hjælp af en rulleskraber og derefter smider den i skraldespanden. Rullen bliver derefter genanvendt som varme i forbrændingsanlægget. 

Sådan vasker du penslerne efter du har malet

Ofte overvejer vi længe vores valg af farve og laver også en del research, når det gælder valg af maling. Men så glemmer vi straks, at penslen er mindst ligeså vigtig og vælger en enklere variant i farten. Men en god pensel er ikke noget, du kun bruger én gang. Tager du dig af den på bedste vis, bliver den faktisk bedre og bedre med årene. 

  1. Vælg en pensel med den rette længde og størrelse på børsten – og glem ikke at vaske den. Hvis du gør lidt ud af rengøringen, får du en pensel, du kan have stor nytte i lang tid.
  2. Hver gang du har malet, skal du tørre så meget maling som muligt af penslen. Dyp den derefter i Beckers Penselvask, som du hælder op i en glasbeholder. Dyp den, til den bliver ren, og skyl den i vand, inden du lader den tørre.
  3. Har du pensel, som er blevet indtørret, kan du prøve at lade den stå i Penselvask i et døgn. Skal du male næste dag, kan du opbevare penslen i Penselvask til næste påføring.

Tip!

  • Tænk på, at en skrå lakpensel er udmærket til at male åbninger med. Den skrå børste gør, at det lettere lykkes for dig at opnå rene linjer, og du minimerer stænk og klatter. Vil du male i to farver, slipper du for at tape og male kanter, hvis du er en smule ferm og sikker på hånden. 
  • Har du gamle eller fedtede håndtag på køkkenlågerne, er det nødvendigt at rense dem, inden du går i gang, så du får fjernet fedtrester, og malingen får ordentlig vedhæftning.
  • Tænk på, at du opnår det bedste resultat, hvis du påfører malingen i to lag.