Diamantskæring ved byggeri og renovering

​Diamantskæring er ofte den bedste løsning på mange forskellige opgaver i forbindelse med tilpasning af beton, vægelementer, vægskæring, rilleskæring, skæring af dør- og vindueshuller, nedrivningsopgaver og gulvskæring.

Derfor udfører vi oftest diamantskæring og skæring i beton i forbindelse med bygningsrenoveringer og nybyggerier i samarbejde med såvel VVS’ere, el-installatører, entreprenører og nedrivere.

Der er mange grunde til at klippe sten og murværk. Derefter diskuteres de forskellige muligheder for skæring af murværk og sten.

 

Murværk eller murværkskant, typer murværk

For det første skal man skelne om, hvorvidt en allerede eksisterende mur (murværk) eller sten skal skæres til murværk. Ved skæring af sten som med murværk skal der først skelnes mellem sten og byggemateriale:

  • Mursten og mursten
  • Beton, herunder armeret beton
  • Beton (luftbeton)
  • natursten

Hvordan skal mursten skære?

For hver sten tilbydes nogle gange specielle savklinger og forskellige værktøjer. Ved skæring af murværk skal du også differentiere, over klippet fuldstændigt, således at åbninger for eksempel til døre og vinduer opstår, eller hvis kun slidser og riller skæres til senere installationer (f.eks. Elektriske eller sanitære installationer)

 

Gør riller og slidser

Slotting eller grooving er normalt lavet med en sten eller betonbur. Skæring til åbninger som døre og vinduer på den anden side med en særlig vægsav. Fordelen ved en sådan vægsave er, at den løber i en skinneramme, således at der kan laves en helt lige snit.

 

Vægsave til skæring af murværk

Selvfølgelig er der manuelt betjente vægsave og dem med automatisk fremdrift. Sådanne vægsave kan lejes delvist. Selvfølgelig er der også specialiserede virksomheder, der gør skæring af passende murværk. Især med armeret beton eller natursten bør en specialiseret virksomhed være kompetent.

 

Beton eller stenfræsning til fremstilling af riller og slidser

Til fremstilling af riller eller slidser anvendes enten fræsning, der løber lige i en skinne eller manuelt håndsæt, hvilket selvfølgelig ikke kan fremstilles så høje dimensioneringsnøjagtighed.

Overhold korrekt værktøjssammensætning efter byggemateriale

For alle sav- og fræsemaskiner er der forskellige savklinger, der kan tilpasses til den specifikke opgave og / eller sten der skal skæres.

 

Skæring af sten til murværk

Ved skæring af mursten til murværk skelnes der mellem mursten (hulrumsten) og luftbeton. Teglsten og mursten kan teoretisk klippes med en klippeskive med en vinkelsliber. I stedet fremstilles et forudbestemt brydpunkt og derefter knuses med en hammer og et mejsel.

Skæring af cellulær beton

Por- eller gasbeton er langt det nemmeste at skære. Dette er nok for en fælles foxtail, selvfølgelig, i en passende størrelse. Disse sten kan klippes bogstaveligt som smør.

 

Tips og tricks

At lave riller i murværk er ikke altid synonymt med skæring. Her kan du finde ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du slår en betonvæg.

Du er selfølgelig også meget velkommen til at hente et uforpligtende tilbud på opgaven hos BBT Entreprise på dette link: https://bbte.dk/indhent-tilbud/

Upload Image...